Zagreb, 21. prosinca 2019.

Božićna čestitka ministra Grlića Radmana Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima RH izvan Domovine

Drage Hrvatice, Hrvati i svi državljani Republike Hrvatske koji živite izvan Domovine,

predbožićno vrijeme i Božić kao najradosniji, nadom ispunjen blagdan, u svakome od nas budi čežnju za toplinom doma i našim najmilijima. Zajednička proslava Isusova rođenja, koje je promijenilo povijest svijeta, stoljećima zauzima središnje mjesto u vjeri naših ljudi. Znam i iz osobnog iskustva da uoči Božića u svima vama koji živite izvan Domovine ožive sjećanja na rodni kraj, na naše običaje, na one koji su u Hrvatskoj, ali u mislima s vama.

Ovogodišnji Božić obilježen je posebnim veseljem i ponosom jer će se Hrvatska u prvoj polovici sljedeće godine moći pokazati Europi i svijetu kao uspješna država predsjedateljica Europskom unijom i dobar domaćin svima koji nas posjete. Nakon samo šest godina članstva u Europskoj uniji, zauzet ćemo položaj „prve među jednakima“ među državama članicama te naše sposobnosti, znanje i iskustvo pretočiti u umijeće predsjedanja. 

Dragi prijatelji, ono što je poznato, no istaknuo bih i ovom prigodom, jest vrijednost koju upravo svi vi imate za nas u Hrvatskoj, ali i svugdje u svijetu gdje živite. Vašim poštenjem i predanim radom na najbolji način predstavljate Domovinu izvan hrvatskih granica.

Uspješni smo kada djelujemo jedinstveno i zajednički. Hrvatski diplomati na usluzi su  svojoj državi i vama, hrvatskim državljanima te svim osobama hrvatskih korijena. Budite i dalje podrška našim diplomatskim i konzularnim predstavništvima u predstavljanju Hrvatske u zemljama i sredinama u kojima živite!

Svima vama želim od srca sretan i blagoslovljen Božić te svako dobro u 2020. godini!

Vaš

Gordan Grlić Radman
ministar vanjskih i europskih poslova

 

Copyright (c) 1997.- 2021. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana