Beograd, 15. svibnja 2017.

    Predstavnici satiričkog kazališta Kerempuh posjetili Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu

    Predstavnici Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba i glumački ansambl, koji u okviru već tradicionalne suradnje s beogradskim teatrom „Atelje 212“ na njegovim daskama jučer i danas izvode svoje dvije uspješnice „Ustav Republike Hrvatske“ u režiji Vinka Brešana i „Jedan sluga, dva gospodara“ u režiji Vite Taufera, posjetili su u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu.

    Veleposlanik Markotić pozdravio je goste i ukratko ih upoznao s radom i aktivnostima  Veleposlanstva RH u Beogradu, s posebnim osvrtom na djelatnosti iz područja bilateralne kulturne suradnje. Navevši neka od recentnih postignuća na tom planu, istaknuo je značaj kulturne suradnje za unapređenje i relaksaciju svekolikih odnosa dviju zemalja, te posebno pohvalio doprinos Satiričkog kazališta Kerempuh i njegovu odličnu suradnju kazališnim kućama slične estetike u Republici Srbiji.

    Ravnatelj kazališta Duško Ljuština zahvalio je veleposlaniku na gostoprimstvu i podršci za ovakav vid suradnje koji uvelike doprinosi poticanju umjetničkih kreacija, razmjeni znanja i iskustava, te promicanju ove vrste umjetnosti izvan granica Republike Hrvatske.

    Srbijanski mediji pokazali su veliki interes za ovo gostovanje, a kazališna publika u jučer prepunoj dvorani teatra  „Atelje 212“, predstavu „Ustav Republike Hrvatske“ nagradila je dugotrajnim aplauzom, ovacijama i višekratnim pozivanjem glumaca na scenu.