Novi Sad, 24. rujna 2019.

    Hrvatska uspješno predstavljena na 3. festivalu nacionalnih kuhinja „Food Planet“ u Novom Sadu

    Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаniziraju Udruženje građana „Subsidium“ iz Novog Sada, u suradnji s medijskim kоmpаniјama „Color Media Communications“ i „Ninamedia“, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za gospodarstvo, održava se od 9. do 30. rujna 2019. godine na Trgu slobode u Novom Sadu. Tijekom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstavit će se ukupno 20 zemalja, a posjetioci imaju prigodu svakog dana u ranim večernjim satima besplatno degustirati specijalitete, uživati u bogatom kulturno umjetničkom programu i upoznati se s tradicionalnim jelima i narodnim običajima različitih zemalja svijeta.

    Utorak, 24. rujna, bio je dan kad je u organizaciji Veleposlanstva RH u Beogradu na festivalu predstavljena Republika Hrvatska i njeni dalmatinski i slavonski specijaliteti - dalmatinski pršut, sir i masline, tradicionalni baranjski kulen i vina podruma Feravino iz Feričanaca i Vinoploda Vinarije iz Šibenika. Tog dana je na glavnom i najprometnijem novosadskom trgu od jutra do kasnih večernjih sati puštana glazba poznatih hrvatskih izvođača, a održan je i prigodni kulturno umjetnički program uz nastup ženskog pjevačkog zbora Hrvatskog kulturno umjetničkog društva (HKUD) Stanislav Preprek iz Novog Sada. Nazočne je uvodno pozdravio veleposlanik Gordan Bakota koji je zahvalio organizatorima i svim sudionicima hrvatske prezentacije, te istaknuo pozitivne trendove razvoja hrvatskog turizma i kontinuirani rast broja turista iz Srbije, te pozvao okupljenu novosadsku publiku da u što većem broju posjete Hrvatsku u kojoj su rado viđeni i dobrodošli gosti.

    Festival „Food Planet“ se svojim konceptom, kao i odazivom veleposlanstava da predstave svoje tradicionalne kuhinje i turističku ponudu, izdvojio među događanja koja se svrstavaju u red vodećih kulturnih i promotivno turističkih manifestacija Grada Novog Sada.